Legenden Janne Josefsson till Wings PR

Den tidigare grävande journalisten på SVT, Janne Josefsson, startar ett samarbete med kris- och medieträningsspecialisten Hampus Knutsson, som driver Wings PR. Tillsammans kommer de erbjuda föreläsningar och utbildningar uppdragsgivare.

Janne Josefsson har haft en lång journalistisk karriär med en uppsjö av granskningar och framgångsrika tv-program.

  • Jag och Janne har haft en del kontakt genom åren, bland annat när han granskat organisationer jag jobbat för. Jag respekterar honom väldigt mycket och jag tycker den granskande journalistiken är viktig för samhället. Dessutom tror jag på att det som regel är bättre att svara på frågor och ta tag i problem än att ducka och försöka slingra sig om man möter kritik. Med vår samlade erfarenhet av att granska och att vara granskad så tror jag att vi kan generera mycket kunskap till uppdragsgivarna som är svårt att få till sig på ett annat sätt. Dessutom är Janne, tvärtemot mediebilden, en väldigt trevlig prick att ha att göra med, säger Hampus Knutsson, krisexpert och grundare av Wings PR som är specialiserat på krishantering, krisövningar och medieträningar.  
  • Jag tycker att det är bra att dela kunskap och vara öppen med hur man tänker och arbetar som journalist i allmänhet och framförallt när det handlar om grävande reportage. Det behövs mer dialog och öppenhet i debatten i stället för skyttegravar och stängda dörrar. Jag uppfattar Hampus som en öppen och rak krishanterare som har viljan och förmågan att få organisationer och personer att ta tag i problem och berätta öppet om dem. Jag ställer inte upp på vad som helst utan det jag ställer upp på det jag tycker är okej, säger Janne Josefsson.  

Wings PR drivs av kris- och medieträningsspecialisten Hampus Knutsson, som har 15 års erfarenhet av kriskommunikation, strategisk rådgivning, pressarbete och internkommunikation. Bland uppdragsgivarna finns allt från organisationer och personer från näringslivet och basindustrin till myndigheter, idrotts-, kultur- och nöjesvärlden samt byråer.

Hampus Knutsson har varit partner på Prime och chef över kristeamet. Tidigare har han haft uppdrag som presschef för McDonald´s i Sverige, kommunikationschef på mediekoncernen Stampen under en av de största företagsrekonstruktionerna i Sveriges historia och kommunikationschef för Moderaterna under en turbulent tid.