Lottie Knutson landar samarbete med Wings

Lottie Knutson blev rikskänd i Sverige i samband med Tsunamikatastrofen. Hon skrev en bok – Nödrop, när krisen kommer - om sina erfarenheter. Numera delar hon sin tid mellan föreläsningar, styrelseuppdrag samt influencer- och skribentjobb. Dessutom blir hon nu krisutbildare och föreläsare för Wings uppdragsgivare.

Knutson har prisats för sina insatser i samband med tsunamikatastrofen och utsetts till “Årets yrkeskvinna” av Yrkeskvinnors förbund. Hon har fått titeln “Årets branschkvinna”, ”Årets chef” och ”Årets talare” samt fått “Stora informationspriset” av Dagens Media. Hon mottog H.M. Konungens medalj år 2008.

Lottie Knutson har hanterat turbulenta situationer som IT-krascher, VD-uppsägningar, insideraffärer, Askmolnet samt Gottrörakatastrofen. Hon är journalist i botten och skriver i rollen som resexpert numera i både dagspress och magasin. Hon driver egna kanaler i sociala medier och förekommer ofta i TV kring resor, ledarskap och kommunikation.

  • Lottie Knutson är en drömrekrytering på så många plan till Wings och jag är stolt att hon vill vara med på resan. Hon är verkligen krisexpert och har som få andra visat att hon är bäst när det gäller både strategiskt, taktiskt, operativt och framför kameran. Hon har hjärtat på rätta stället och en intuitiv känsla för mediedramaturgi och att göra budskap begripliga. Hon kommer kunna erbjuda ett enormt värde till Wings uppdragsgivarna med sin erfarenhet, kunskap och konsten att förmedla vidare sina lärdomar till andra, säger Hampus Knutsson, grundare på kommunikationsbyrån Wings som jobbar med kriskommunikation, medieträningar, kommunikationsutbildningar och medierådgiving.

Lottie Knutson understryker att hon trots många år av styrelsejobb, rådgivning, moderators- och föreläsningsuppdrag inte har samarbetat med någon kommunikationsbyrå sedan hon lämnade branschen för 20 år sedan.

  • Det är alltid roligt att jobba med passionerade och yrkeskunniga människor. Hampus Knutsson har faktiskt förekommit som exempel under mina workshops i många år. Mixen kan fungera bra. Jag tror att vi kompletterar varandra väl. Även om jag är bekväm framför kameran och inte har någonting emot digitala föreläsningar hoppas jag ändå på IRL-workshops och riktiga möten under året, säger Lottie Knutson.
  • Jag har alltid fascinerats och imponerats av Lottie Knutsons kunskap, talang och fingertoppskänsla. Hennes agerande under tsunamikatastrofen är en av de bidragande orsakerna att jag valde att fokusera på krishantering och kommunikation i min yrkesbana. Hon visade att det går att göra stor skillnad genom att vara tydlig, konsekvent, empatisk och uppträda med pondus, tydliga budskap och empati. Det är också lite lustigt att min mamma faktiskt heter Lottie, så jag har alltid fått frågan om vi har någon koppling men har fått säga nej. Men från nu kan jag säga jajamensan på liknande frågor, säger Hampus Knutsson.

Wings PR är specialiserad på kriskommunikation, medieträningar, kommunikationsutbildningar, krisövningar och medierådgivning. Byrån har även ett samarbete med den legendariska grävande journalisten Janne Josefsson, som föreläser på utbildningar, krisövningar och kurser för Wings uppdragsgivare.